Ars poetica

Az ingot egy fém öntvény "tömb" ami további megmunkálásra vár. Az alábbi munkáimat azoknak ajánlom akik közel érzik magukhoz a kézművességeket vagy csak szeretnek álmodozni.

The Ingot is a casted piece of metal witch is waiting for the further processing. I offer these works for the people Who prefere the handcrafted artworks or just like to spend time with daydreaming.

2011. április 4., hétfő

női kés csontfaragásokkal_knife with bone carvings

Minden tárgynak története van, így van ez a soron következő késsel is. Talán az előző bejegyzésekből már kiderült szoros barátságban állok, állunk a kézműves hagyományokkal. Szeretünk kipróbálni régi technikákat, feszegetni saját határainkat és mindig újat és újat létrehozni. Így történt egyszer még tavaly nyáron a Savaria karnevál keretei között, hogy Torma György barátommal kovácsolásba fogtunk a látogatók nagy örömére. Korabeli tábori körülmények felelevenítése volt a célunk. Viking kori fújtatóval egy apró cserépből készült kovácstűzön, egy üllőnek alig nevezhető apró vas tőkén készítettünk korabeli vasfibulát, tűzpattintót, késpengét. Az ott kovácsolt pengéből született ez a kés.



         

2 megjegyzés:

  1. Csudaszépre sikerültek a kések, az első király,a harmadik csúúúcs!
    Jól fogalmazol és jók a befotózások is!
    Én ezt a munkát 5 ponttal tudnám jutalmazni!
    Esetleg fünf koma fünf.
    Csak így tovább...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm!! Örülök, hogy tetszenek a kések! Hamarosan tokok is készülnek hozzájuk, már az egyik félig készen is van! Igyekszünk igyekszünk..

    VálaszTörlés